Petre I Metanie

Acest site a fost creat de mine, Petre Ioan Metanie.

Sunt născut in Bacău, România in anul 1952.  Tatăl meu a decedat in 1984 si a fost muncitor la fabrica de hirtie Letea din Bacău.  Mama trăieste si acum in Bacău, are 87 de ani (mai 2008).

In 1972 am fost exmatriculat din Institutul de Invatămint Superior din Bacău unde studiam matematica si fizica (Dl Ion Iliescu era ministrul tineretului al lui Ceausescu la data respectivă).  Am fost informat de un fost coleg de facultate că Securitatea culegea informatii despre mine, aveam 19 ani.  Am urmat apoi studii de electronică aplicată si am lucrat la Romgaz si Aerostar din Bacău.  In 1982 am absolvit sectia TCM a institutului din Bacău.

In Ianuarie 1978, impreuna cu trei prieteni am format Partidul Ecologist Roman.  In acelasi an o scrisoare scrisa de mine a fost expediată, via Israel, către Europa Libera dar nu am auzit nimic de ea.  Nu mă mir cind postul era infestat de securistii lui Ceausescu si membrii foști și actuali ai Academiei Romane erau turnători la securitate, contribuind la distrugerea de vieti omenesti cum a fost cazul meu.  Totuși scrisoarea a fost citită pe post și a fost adusă la cunoștința opiniei publice ce asculta Europa Liberă la vremea respectivă.

In Decembrie 1989 am luat initiativa legalizării Partidului Ecologist Roman lucru realizat in Ianuarie 1990.  Posed carnetul de membru al Partidului Ecologist Roman cu nr 1.

In 1990 am emigrat in Anglia unde am lucrat la diferite companii in domeniul electronic, cercetare-dezvoltare, consultantă, marketing.  In 1997  m-am calificat ca jurist iar in 2000 m-am calificat la London University ca profesor, specialitatea design.  Oricum dădeam meditatii la matematică, fizică, chimie, computere si religie din 1992.  Intre 2000 si 2006 am fost profesor la diferite scoli si colegii din Londra iar pina in vara lui 2007 am lucrat la Sutton and East Surrey Water in Leatherhead.  Am ajutat zeci de români sa se stabilească in Anglia.  M-am retras din activitati economice in vara lui 2007.

Sunt pasionat de cresterea bonsailor si orhideelor, plimbări in natură, fotografie digitală, politică.

Nu fumez din 1992 si nu consum bauturi alcoolice din 2006.

Sunt casatorit si locuiesc la Londra, Bucuresti, Bacău si Bicaz (lîngă Ceahlău).  Intentionez să mă re-stabilesc (aproape) definitiv in România.

Desamagit de faptul ca nu-i de vazut nicaieri conducerea PER si nu raspunde la nici un semnal, am luat hotarirea sa ma autointitulez Leader al Partidului Ecologist Roman incepind cu 1 Aprilie 2010.

Nu ezitati sa mă contactati la petermet@ymail.com .

Deorece se insista a-mi demonstra credentialele politice si profesionale priviti in josul paginii.

per2per1

regeumrlratiu1

qts

goldsmith1

oxford1

law

.

Petre I Metanie
Fondator si Leader al Partidului Ecologist Roman.

Multumesc pentru vizita.

Reclame